Domotica

Met een domotica systeem worden vaak de verschillende domotica toepassingen bedoeld die in een woning of kantoorpand verwerkt zijn. Deze toepassingen werken middels domotica naadloos met elkaar samen een centraal systeem. Voorbeelden hiervan zijn: verlichting, beveiliging klimaat/comfort systemen, zonwering, toegangscontrole en camerabewaking.
Wat zijn de voordelen van Domotica?

Een praktijk voorbeeld maakt de voordelen van een domotica systeem gelijk duidelijk: Wanneer de zon fel naar binnen schijnt wordt dit door het slimme systeem herkend en gaat de zonwering omlaag zodat het binnen lekker koel blijft. Terwijl jij vanuit je werk naar huis rijdt steekt er een fikse wind op. Jouw zonwering herkent dit en haalt de zonwering voor de zekerheid weer omhoog. Om jouw ruimte toch op een aangename temperatuur te houden, wordt vervolgens de airconditioning ingeschakeld.

Alpha Tech is volledig thuis in de wereld van domotica. Domotica is een vakgebied waar veel van onze disciplines samen komen. Uiteraard is domotica nog breder dan dat. Wij leveren bijvoorbeeld geen airconditioning systemen of vloerverwarming, maar kunnen door een goede samenwerking met onderaannemers altijd de juiste oplossing bieden om verschillende installaties met elkaar samen te laten werken.

Onze techniek zorgt voor uw werkcomfort

Uw digitaal werkproces verbeteren met de juiste oplossingen.

onze vertrouwde partners

Hier werken wij mee